Program Açıklaması
Covid - 19 Sonrası Yaşam Odaklı Girişim Programı, Üretken Akademi ve T3 Vakfı Girişim Merkezi ana paydaşlığında 7 farklı sektörel dikeyde lise ve üniversite öğrencilerinin Covid-19 pandemisinin meydana getirdiği sorunlara yönelik kalıcı ve katma değerli çözüm geliştirmesini kapsamında gerçekleştirilen girişim programıdır.
Bu kapsamda odaklanılan sektörel dikeyler aşağıdaki şekildedir:
-Eğitim Teknolojileri
-Sağlık Teknolojileri
-Dijital Devlet Teknolojileri Geleceğin İş Dünyası
-Tarım ve Gıda Teknolojileri
-Turizm Teknolojileri
-Enerji ve Çevre Teknolojileri
Program Katılımcıları
Program katılımcılarını kendini girişimcilik alanında geliştirmek isteyen ve girişim fikrini hayata geçirmek isteyen lise ve üniversite öğrencileri oluşturmaktadır.
Program Takvimi
Program Covid-19 pandemisinin ülkemizde görülmesinin akabinde paydaş kurumlar iş birliğinde Türkiye genelinde başlatılmış olup Mart 2020 ve Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.
Program İçeriği
Program sıfırdan prototipleme aşamasına kadar çevrimiçi ve inovatif temel girişimcilik eğitimleri, mentorluk ve network desteklerini içermektedir. Bu kapsamda katılımcılara ihtiyaç analizi, fikir geliştirme, marka oluşturma ve ürün geliştirme başta olmak üzere farklı başlıklarda eğitim verilmiştir. Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar mentorluk ve potansiyel iş birliği desteklerinden yararlanmıştır.
Program Çıktıları
Program sonrası mezun olan girişim ve girişimciler Üretken Akademi tarafından desteklenmeye devam eder. Bu destekler; - Şirketleşme - Hibe / Teşvik Yönlendirmeleri - Startup Destek Paketi (300+ perks) - Ön Hızlandırma Programı - Sektörel Firma Eşleştirmeleri
Paydaş Kurum
Program T3 Vakfı Girişim Merkezi ve Üretken Akademi iş birliğinde gerçekleştirilirken; program kapsamında Aselsan, Workup İş Bankası, 212, TEB-Tim, Türksat, BTM İstanbul, THY Terminal, Enocta ve Bilişim Vadisi başta olmak üzere 30’dan fazla paydaş yer almıştır.